szo. júl 13th, 2024

Gyakran elfelejtjük, hogy autónk csomagtartója erős igénybevételnek van kitéve és tisztítása nem mindig egyszerű és főleg nem a legkedveltebb elfoglaltsága az embernek.

Az autógyártók a csomagtartót csak nemez szőnyeggel bélelik ki. Természetesen az ilyen szőnyegek jól mutatnak, és zajvédőként is jó szolgálatot tesznek. De itt véget is érnek a pluszok, nem úgy mint egy csomagtértálca esetében – a filc szőnyegek nem praktikusak, porszívóval is elég nehezen tisztíthatók, és ha nedvesség kerül rájuk, az teljesen leamortizálja a csomagtartó belső terét.

Miért jó a csomagtértálca?

A csomagtértálca az egyik leghatékonyabb módja az autó csomagtartójának tisztántartására. Az autó tisztaságának és jó állapotának megőrzése, a korrózió és a magas páratartalom miatti gombák kialakulásának megelőzése érdekében ajánlott csomagtértálcát használni.

Univerzális, vagy méretpontos csomagtértálca?

Az univerzális csomagtértálcának van egy nagy hátránya. Formájukat egységesnek és átlagosnak tervezték, aminek a legtöbb autóhoz megfelelőnek kell lennie. A gyakorlatban azonban egészen másképp alakul. Az univerzális csomagtértálca nem illeszkedik pontosan, a széleken felpuffad, a pontatlan formák miatt meghajlik.

Ellenben a méretpontos csomagtértálca mindig tökéletesen illeszkedik az autócsomagtartó formájához.A jó minőségű gumiból gyártott méretpontos csomagtártálca biztosan megvédi az autó csomagtartóját a különféle szennyeződésektől, szivárgó folyadéktól és mechanikai károktól.

A csomagtértálcák egyértelműen praktikusak

Könnyen moshatók, bármilyen mosó- és tisztítószerrel tisztíthatók és gyorsan száríthatók. A gumi csomagtértálcák ellenállnak a hőmérséklet-változásoknak, nem változtatják meg szilárdsági jellemzőiket: télen ellenállnak a jegesedésnek és nem morzsolódnak, nyáron pedig nem olvadnak meg. A kiváló teljesítményjellemzők lehetővé teszik, hogy a gumi csomagtértálcákat több, mint egy szezonra vásároljunk.

Ha luxusautóba keresünk csomagtartó szőnyeget, vagy olyan autóba, amiben gyakorlatilag nincs használatban a csomagtér, akkor érdemes egy gyönyörű textil szőnyeget vásárolni.