csü. máj 23rd, 2024
fúrókalapács

Amikor igazi nehéz munkára kerül sor, mint a falvésés vagy bontás, speciális szerszámgépre lesz szükség, a jó munkát ugyanis nem minden fúrógéppel lehet elvégezni. Sokakban még mindig zavar él azzal kapcsolatban, hogy az ütvefúró és a fúrókalapács között mi a különbség és gyakran keverik is azokat. A gondok épp ebből adódnak, mert a két gép működési elve teljesen eltérő, ennél fogva nem is említhetőek ugyanabban a munkakörben. Az ütvefúró inkább egy univerzális szerszámgép, a fúrókalapács viszont kimondottan beton fúrására, vésésére, bontására való.

Ami első látásra megkülönbözteti a két masinát, az a szerszámbefogás. A fúrókalapács SDS tokmánnyal rendelkezik, ami a Bosch cég fejlesztése. Ez a szabvány többek között lehetővé teszi a gyors és szerszám nélküli tartozék cseréjét. A gép teljesítményétől függően, négyféle SDS befogás létezik. Az SDS Quick, az SDS-Plusz, az SDS-top, valamint az SDS-Max 18 mm-es befogással, 3 nyitott horonnyal, reteszelő szegmensekkel felvértezve. Az onlineszerszam.hu webáruházban gépekből és tartozékokból is nagy választék található. Érdemes megtekinteni a webshopunk kínálatát, hiszen itt minden vásárló csak nyerhet. A pénzéért cserébe kiváló ár-érték aránnyal rendelkező termékeket kaphat, közöttük a fúrókalapács legelhivatottabb gyártótól is!

A körfűrész lap minősége fontos tényező!

A körfűrész a famegmunkálás egyik legfontosabb szerszámgépe. Az asztalosok, de még a barkácsolók is tisztában vannak azzal, hogy a körfűrész lap minősége éppen olyan fontos tényező. Tehát, ha a tartozék pocsék, azonnal törik, kicsorbul, vagy a feldolgozandó anyagban tesz kárt, hiába jó a gép. Körfűrészek esetében beszélhetünk asztali változatról, ami leginkább ipari szintű munkákra való, a kézi körfűrészek viszont a barkácsműhelyek elengedhetetlen kellékei.

A gép minden esetben együtt dolgozik a körfűrész lappal. Ahogyan a géptől biztonságot, pontos vágást várunk el, ugyanez az igény megfogalmazódik a tárcsával szemben is. A Bosch márkajelzéssel ellátott körfűrész lap elsősorban anyaghasználatban emelkedik ki a társai közül. Kidolgozásában arra koncentráltak, hogy maximálisan segítse a felhasználót a megfelelő feladat elvégzésében. Honlapunkon részletes leírással találkozhatnak ügyfeleink, így pontosan a feldolgozni kívánt anyaghoz és a vágás milyenségéhez megfelelő tartozék választható. A körfűrész lap milyensége tehát fontosabb, mint azt gondolnánk. Semmit sem ér magának a munkagépnek a teljesítménye, ha gyenge, silány minőségű fűrészlappal dolgozunk.