szo. júl 13th, 2024
visszér

Számtalan dolog befolyásolhatja a kialakulását. A visszér a középkorú és az idősebb korosztályt érintő probléma. Általában a hölgyeknél alakul ki, viszont a férfiaknál is előfordulhat. A tünetek a kezdeti időszakban szinte felismerhetetlenek. A beteg ebben a stádiumban csak annyit tapasztal, hogy estére bedagadnak a végtagok, ezen a részen sokkal érzékenyebbé válik a bőr és egy kis fájdalom is érezhető. Kis idő elteltével már súlyosabbak lehetnek a panaszok. A későbbiekben éjszakai lábgörcsökkel lehet számolni, amelyek rendkívül kellemetlenek lehetnek. Az időben felismert visszér a megfelelő kezeléssel könnyen orvosolható.

A kialakulásában hatalmas szerepet játszhat a mozgáshiány, a nem megfelelő életmód, az egészségtelen táplálkozás és a dohányzás. Ezek mellett, például az anyagcsere-problémák, a trombózis és az érszűkület szövődményeként is létrejöhet. A visszér fájdalom csillapítása történhet gyógyszerek szedésével és krémek alkalmazásával. Ezeket a készítményeket csak orvosi utasításra vásárolja meg! Sok esetben a súlyos tágulatokat sebészeti beavatkozással távolítják el. Műtét után csupán minimális fájdalom észlelhető. A beavatkozást követően azonnal lábra állhat, sőt, pár nap elteltével újra dolgozhat.

Hajnövesztés házilag is sikeres lehet

Nem feltétlenül kell hetente elmenni a fodrászhoz annak érdekében, hogy ápolt és hosszú legyen a hajkoronája. Hiszen a hajnövesztés házilag kivitelezhető néhány egyszerű praktikával. Számtalan természetes eredetű termékkel előidézheti a szálak gyarapodását. A haj havonta 1-1,5 centimétert nő. A folyamatot lelassíthatják a környezeti és az egészségügyi eredetű problémák. Megemlíthető kellemetlenség a nem megfelelő keringés, aminek következtében nem jut kellő mennyiségű vér a sejtekhez és hajhagymákhoz. A hajnövesztés házilag könnyen megtörténhet.

A tojásos pakolással rövid időn belül látványos lehet az eredmény. Ha szeretné kipróbálni, akkor a következőképpen járjon el! Keverjen össze 1 tojást 1-2 evőkanál olívaolajjal és sűrű főzetű kamillateával. A készítményt a szálakra kell kenni, a fejbőrtől kezdve egészen a végekig. Ezután melegen kell tartani, szóval érdemes törölközőbe tekerni. A hajnövesztés házilag sem bonyolult feladat. Ahhoz, hogy az eredmény tökéletes legyen, heti 2-3 alkalommal készítse el ezt a pakolást! Az egészséges ételetek fogyasztása is fontos szerepet tölthet be a szálak gyarapodásában. A vitaminokban gazdag zöldségek, gyümölcsök és fehérjék bevitele elmaradhatatlan. A hajnövesztés házilag a megfelelő diétával is szép eredményt ad.