ked. márc 5th, 2024

Poliuretán Hab (PURhab):

  1. Tömítés és szigetelés: A hagyományos PURhabot főként hézagok tömítésére és hőszigetelésre használják. Ez az anyag képes kitölteni a hézagokat és réseket, hőszigetelni, és vízhatlan bariérrá válni.
  2. Kitöltőanyag: A PURhab kitölti az üregeket és hézagokat, és kemény, szivacsos szerkezetet hoz létre, amely hatékonyan zárja le a hőt és a hangot.
  3. Tartósság: A hagyományos PURhab általában rendkívül tartós és időjárásálló, így széles körben használják építési és javítási projektek során.
  4. Tömítéshez vagy szigeteléshez: A PURhabot olyan helyeken használják, ahol a hézagok tömítése és hőszigetelés szükséges, például ablakok és ajtók körül, fal- és tetőrendszerekben, csővezetékek körül, stb.

Ragasztó PURhab:

  1. Ragasztó tulajdonságok: A ragasztó PURhab egy speciális típusú PURhab, amely ragasztó tulajdonságokkal rendelkezik. Azaz képes rögzíteni, ragasztani és tömíteni egyidejűleg.
  2. Tömítés és rögzítés: A ragasztó PURhabot használják olyan projektekhez, ahol a hézagok tömítése és az elemek rögzítése egyidejűleg szükséges. Például ajtók és ablakok beszerelésekor, fallapok és keretek rögzítésekor, vagy más olyan helyeken, ahol a szerkezetek szorosan rögzítendők és vízhatlanul kell lenniük.
  3. Erősebb kötés: A ragasztó PURhab általában erősebb kötést hoz létre a két felület között, így az elemek stabilan rögzülnek.
  4. Felhasználás: A ragasztó PURhabot olyan projektekhez használják, ahol a tömítés és a ragasztás kombinálása szükséges a szerkezetek tartósságának és teljesítményének biztosítása érdekében.

Összefoglalva, a PURhab az üregek kitöltésére, hőszigetelésre és hézagok tömítésére használt anyag, míg a ragasztó PURhab a hézagok tömítésén kívül rögzítésre is alkalmas, és erősebb kötést hoz létre a felületek között. A ragasztó PURhabot olyan projektekhez alkalmazzák, ahol a stabil rögzítés és a vízhatlan tömítés egyidejűleg szükséges.