csü. júl 11th, 2024
purhab szigetelés házilag

Gyors, egyszerű megáldásokat keres otthona felújításához? Ebben az esetben a purhab szigetelés házilag jó döntésnek minősül. Többféle módon kezdhet ehhez hozzá. Az egyik változat szerint az általában homlokzatokra kerülő polisztirol lapokat ragaszthatja fel a poliuretán habokkal, amik azon túl, hogy kiváló tartást nyújtanak, még egy plusz réteget képeznek, amik a levegő áramlásán kívül a nedvességet, zajokat is kizárják.

A másik variáns, ahol a purhab szigetelés házilag megmutatkozhat az a padlástér. A manzárd építése során akár közvetlenül a gerendák közötti részt töltheti ki teljesen ilyen anyagokkal, de a padlóknál is alkalmazhatja azokat. De ez még nem minden.

Mi többre képes még a purhab szigetelés házilag?

A poiol és izocianát keveréke egy igen ellenálló összetevő, ami kibírja a természeti erők hatásait. Ebből adódóan gyakran a szabadban is szerepet kap. Új ereszcsatornák építésénél, megesik, hogy a helytakarékosság miatt a csövek a falakba lesznek bevésve. A purhab szigetelés házilag ideális a keletkezett hézagok, rések kitöltésére, főként azért, mert száradásuk után az összetevők csiszolhatók, festhetők, vakolhatók. Ugyanez a képességük a belterekben szintén kiaknázhatók.

A purhab szigetelés házilag kivitelezése előtt mindig tisztítást kell végezni. Portól, zsírtól mentes felületre kerülhet fel, ahol nincs leváló rész. A réseket elég csak félig kitölteni, a többit megoldja a duzzadás. A megkötéséig ne piszkálja, mert azzal a szerkezete sérülhet. A purhab szigetelés házilag annyira egyszerű, hogy bárki elboldogul azzal.