sze. júl 10th, 2024
zsalu

A beton feltalálása óta az emberiség igen nagyot lépett előre az építészet területén. Amikor nagyfokú tartósságra és masszív rendszerelem készítésére van szükség, akkor azonnal előkerül a cement bázisú alapanyag, amivel viszonylag egyszerű dolgozni. Ami ezt adja az nem más, mint a kezdeti folyékony állag. Ebből adódóan viszont szükség van egy zsalu szerkezetre, ami egyben tarja az összetevőt egészen addig a pontig, ameddig az kellően szilárddá válik.

Régen erre a célra még deszkákat, gerendákat használtak fel, de a megnövekedő igények miatt szükség volt újabb technológiák kidolgozására. A professzionális zsalu megoldások végül így születtek meg.

Innovatív zsalu rendszerek az igények széleskörű kielégítésére

A PERI DUO zsalu megoldás egy olyan univerzális lehetőséget kínál, amivel minden vállalkozás jól járhat. Az összetett rendszer alkalmas alaptestek, falak, gerendák, pillérek, födémek készítésre ugyanazzal a szerkezeti állománnyal. A hatékonyságot tovább növeli, hogy a zsalu összetételéből adódóan könnyű, így nincs szükség külön daruhoz a mozgatás érdekében. Gyorsan, kalapács nélkül szerelhető, amivel rengeteg idő takarítható meg. A héjjak cseréje néhány csavarral megoldható, így nem fog sok gondot jelenteni ez a folyamat.

A zsalu maga technopolimerből áll, ami teljes egészében újrahasznosítható. Egy olyan alternatív egységről van tehát szó, amivel egyszerűen öröm lesz a munka. Eltérő raszter szélességek képezhetők ki, de a megengedett frissbeton nyomást nem szabad sosem túllépni, mert az károsan hathat a zsalu szerkezetére. Amennyiben még többet kíván megtudni erről a technológiáról, akkor a peri.hu oldalon mindent megtalál.