szo. júl 13th, 2024
arctisztító

Az arcunk tisztítása a bőrápolás alapja. Ha elhanyagoljuk ezt a lépést, a bőrünkön tökéletlenségek és mitesszerek jelennek meg, ráadásul gyorsabban öregszik. Elég egyszer sminkben lefeküdnünk, hogy reggelre szürke, matt bőrtónus és akár pattanások formájában lássuk ennek a hanyagságnak a következményeit. Miként tisztítsuk meg megfelelően az arcunkat reggel és este? Melyik a legjobb arctisztító erre a célra? A weboldalunkon mindezekre a kérdésekre megadjuk a választ. Amint említettük, az alapos arctisztítás a bőrápolás alapköve. Ha ezt nem vesszük elég komolyan, az arcunkon gyorsan megjelennek a fáradtság és a felgyorsult öregedés jelei.

Az arcunkat szárazon vagy nedvesen, vízzel is tisztíthatjuk. Fontos, hogy ezt alaposan és szisztematikusan végezzük, nem irritálva a bőrt a folyamat során. Az alapos tisztítás első lépése a smink eltávolítása, az utolsó lépés pedig az arctisztító felvitele, ami helyreállítja a bőr megfelelő pH-értékét és előkészíti azt a krém befogadására. A zsíros és pattanásokra hajlamos bőr speciális arctisztító használatát igényli. Az ázsiaiak évszázadok óta alkalmazzák a többlépcsős tisztítási rituálét és a tökéletesen sima, ragyogó, egyenletes, friss és ápolt bőrükről ismertek. Ez többek között annak is köszönhető, hogy az arctisztító megválasztását nagyon komolyan veszik.

A niacinamid egy multifunkcionális anyag

Ezt az anyagot tartalmazó kozmetikumok a közelmúltban számos vita tárgyává váltak azok között, akik követik a legújabb kozmetikai híreket és érdeklődnek a krémek, szérumok és tonikok formuláit felépítő hatóanyagok tulajdonságai iránt. Néha érdemes belemerülni a kedvenc kozmetikumaink összetételébe és megismerni ezeket belülről. Mi a niacinamid és mit érdemes tudni róla? Nézzük meg közelebbről! A niacinamid tartalmú kozmetikumok hónapról hónapra egyre népszerűbbek és mind több kedvelője van a velük történő hatékony arcápolásnak.

A retinolt, valamint a C-vitamint tartalmazó kozmetikumok mellett, jelenleg ez még az a bizonyos összetevő, ami fokozott érdeklődésnek örvend a vásárlók körében. Úgy beszélnek róla, mint egy szenzációs vitaminról, ami nagyon széles hatásspektrummal rendelkezik a bőrápolásban. Hatékonysága számos területen tudományosan bizonyított, így ne lepődjünk meg azon, hogy ezek a kozmetikumok sokféle tulajdonsággal rendelkeznek, hiszen valóban multifunkcionálisak. A niacinamid a B3-vitamin származéka. A B-vitaminok köztudottan jótékony hatással vannak a bőr és a haj állapotára, különösen a tudósok által vizsgált B3-vitamin.