szo. júl 13th, 2024
kémény

Amikor egy gyermek házat rajzol, a tető fölé befejezésképpen, mint i betűre a pont, mindig felkerül. Mi az? Természetesen a kémény a helyes válasz. Éppen olyan elengedhetetlen kellék, mint az ajtó vagy az ablak. Ha fűtjük a házunkat, a berendezésben keletkezett égésterméket valahol el kell vezetni. Mivel a kandallók ma reneszánszukat élik, így télen egyre több helyen látjuk füstölni a kéményt. Építésére és karbantartására azonban szigorú szabályok vonatkoznak, mert, ha nincs megfelelően felépítve, használva vagy tisztítva, akkor balesetet, mérgezést vagy lakástüzet is okozhat.

Manapság a kereskedelemben nagyon sok előregyártott kéményrendszer kapható, amelyek az előírásoknak megfelelő anyagokból, és szigeteléssel rendelkeznek. A honlapunkon szereplő SILCA PRO LC 90 könnyűszerkezetes modell előnye, hogy a szigetelés és a külső burkolat egyben van, továbbá nagyon könnyű szerkezetről van szó. Tökéletesen megfelel a kandallók működtetéséhez és utólagos beszerelésére is lehetőség van. Szívesen adunk tájékoztatást a SILCA PRO LC 90 összes kedvező tulajdonságával kapcsolatban!

A szabadonálló típusú kályha kandalló működéséről

A kereskedelemben kapható kandallók kielégítik a legkülönbözőbb dizájnigényeket is, sőt, még meleg is lesz tőlük a házban, ami ugye elsődleges szempont. A kályha kandalló roppant mód hasonlít a hagyományos modellekre. Sokan össze is tévesztik ezekkel, ám a működési elvük nagyban különbözik. Míg a hagyományosak csak a felületükkel fűtenek, addig egy korszerű légfűtéses kályha kandalló, ami burkolattal is rendelkezik, sokkal nagyobb területet képes befűteni, ugyanannyi tüzelőanyag felhasználásával. Ez a típus a burkolat segítségével valósítja meg a légfűtéses elvet, mivel a burkolatban légcsatornák rejtőznek.

A légcsatornákon keresztül a meleg levegő felül kiáramlik, alulról újabb, hidegebb levegő érkezik és így valósül meg a folyamatos hőcsere elve. A kályha kandalló burkolata nagyon változatos lehet. Kerámia, kő, fém és üveg is alkothatja a borítást. A stílusok végeláthatatlan változatában megvalósítható a fűtőtest. A telepítése kimondottan gyors, tiszta, kiváló kiegészítő fűtés, illetve kis energiaigényű, modern épületekben akár egyetlen fűtőforrásként is megfelelő. Érdemes megtekinteni a bőséges és minőségi kínálatot, nemcsak az internetes portálon keresztül, hanem a bemutatóteremben is, ahol a legtöbb típusú kályha kandalló sokkal konkrétabban felmérhető. Emellett a kéményfajtákról is bővebben lehet tudakozódni személyesen a szakértő személyzettől.