head
Böngészés
 
Gépház rss
 
Felhasználói menü

Coldline gépház

Szolgáltatások

Fejlesztések a képfeltöltőn (2010 április)
Dontpanic - 2010.05.02. 01:53 - Frissítve: 507 hete
Az utóbbi időben néhány új funkcióval bővült a képfeltöltő. Nézzük ezeket most meg kicsit részletesebben.

A legújabb fejlesztés az email értesítő bevezetése. Mostantól a feltöltés után, az eredményeket tartalmazó oldalon lehetséges a linkeket, és a törlő linkeket egy megadott email címre elküldeni, így ha nem publikusként és/vagy nem bejelentkezve töltesz fel képeket, akkor is meg tudod őrizni a linkeket úgy, ahogy te szeretnéd.

Lehet navigálni a képek között (a böngészdében a képre, a mappákban a kép nevére, az értékelt listák képre kattintásával), és immáron egy fix, mindentől független pozícióban van a navigációs pult. A jobbra és a balra nyilak értelemszerűen a következő és az előző képre mutatnak. A középső céltábla szerű gomb arra a képre mutat, amit legutoljára megnyitottál a böngészdéből. A nyilak alatt egy kis galéria ikon található, ami a galéria azon oldalára visz, ahol az adott kép van. Ha egy felhasználói mappából kattintasz a picdetails.php-ra, akkor a navigálás az adott mappában fog végbemenni, és egy kis navigációs böngésző is megjelenik a mappa a képhez közeli néhány képével. Ugyanez igaz, ha az értékelt képek listájából kattintasz a picdetails.php-ra.

Ezekkel egy időben fejlődött ki az új felület, néhány felhasználó kérésére. Az új felülettel együtt jött az új menürendszer, aminek előnye, hogy több menüpont is elfér, almenükbe rendezve. Az új felületet lehet állítani akkor is, ha nem vagy bejelentkezve, ebben az eseteben azonban, ha törlődnek a sütik a böngészőből, a beállítás is elveszik. Ezt el lehet kerülni azzal, ha regisztrálsz, és bejelentkezel.
Kikerült egy szavazás az új felülettel kapcsolatban, amit ha lezárunk, a nyertes felület lesz az alapértelmezett.

Egy érdekes kérdés a képfeltöltő képeinek redundanciája. Az alábbi linken látható a 10 legtöbbször feltöltött képek listája. Habár tárhely még van bőven, és egyhamar nem fogyunk ki, még ha ilyen tempóban növekszik a képfeltöltő, szerintem minden szempontból érdemesebb inkább eltenni a képek linkjét. Ezzel nem csak a képfeltöltő szerverén spórolsz egy kis helyet, hanem a saját feltöltési sávszéledet sem fogja.
Ezen linkek rendszerezésére rengeteg lehetőség adott már a képfeltöltőn. Egyszerűen csak visszanézheted a korábban feltöltött képeket, vagy akár mappákba is rendezheted őket, mintha egy fájlrendszer lenne. Ezen kívül az email értesítő is ezt segíti elő.

Cimkék: hír, képfeltöltő
0 hozzászólás. rss

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass.
Szolgáltatásaink
iconColdline programok támogatás oldala
iconFőoldal
iconIngyenes képfeltöltő
iconOnline jegyzettömb
iconWebes eszközök
 
Cimkedoboz
üdvözlet, állapot jelentés, hibajavítás, screenshare, képfeltöltő, hír
 
Aktuális szavazások

Hogy tetszik a frissen elkészült főoldalunk?

42
61,5% (890)
Nagyon jó!
12,4% (179)
Remek!
10,0% (144)
Nem tudom.
8,4% (121)
Fantasztikus!
8,0% (115)
 
Időkép
Időjárás előrejelzés